Παιδιατρική

H παιδιατρική είναι η ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με την υγεία, την ευεξία και την ασφάλεια των παιδιών από τη γέννησή τους έως και την εφηβική ηλικία. Ο παιδίατρος είναι ο ξεχωριστός ιατρός που μέσα από την πηγαία αγάπη του για τα παιδιά, δεσμεύεται για την εξασφάλιση ενός καλού ξεκινήματος στη ζωή. Μέσα από την επιστημονική του εξειδίκευση, στέκεται αρωγός και σύμβουλος της οικογένειας σε κάθε στάδιο και για το λόγο αυτό τελικά αναπτύσσονται εκατέρωθεν σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Ταυτόχρονα, η στέρεη εκπαίδευση του παιδιάτρου, η συνεχής επιμόρφωση και κριτική σύνθεση των ολοένα μεταβαλλόμενων διεθνών ερευνητικών δεδομένων είναι απαραίτητα στοιχεία για παροχή state-of-the-art παιδιατρικών υπηρεσιών.

Συνιστάται η τακτική παιδιατρική παρακολούθηση με σκοπό τον έλεγχο:

  • σωματική αύξηση και ανάπτυξη ανά ηλικία
  • στάδια ενήβωσης
  • ψυχοκινητική εξέλιξη-δοκιμασίες screening
  • προγραμματισμός παρακλινικών ελέγχων

 

 

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Ως παχυσαρκία ορίζεται η ανώμαλη ή υπερβολική συσσώρευση σωματικού λίπους που επιβαρύνει την υγεία του παιδιού.

Διαβάστε Περισσότερα
Εφηβεία

Εφηβεία

Η εφηβεία είναι η μεταβατική περίοδος μεταξύ της παιδικής ηλικίας και της ενήλικης ζωής. Είναι η κατεξοχήν περίοδος πειραματισμών και αμφισβήτησης προκειμένου να κατακτηθούν βασικοί ψυχοκοινωνικοί στόχοι πριν την έναρξη της ενήλικης ζωής.

Διαβάστε Περισσότερα
Εμβόλια

Εμβόλια

Η ανάπτυξη των εμβολίων αποτελεί χειροπιαστό επίτευγμα της Ιατρικής και των βιοϊατρικών επιστημών και συνιστά γενικότερα θεμέλιο του σύγχρονου πολιτισμού.

Διαβάστε Περισσότερα
ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η ανάπτυξη αποτελεί μια αδιάκοπη διαδικασία που ξεκινά από τη στιγμή της σύλληψης του παιδιού και συνεχίζει μέχρι την ωρίμανση και ολοκλήρωση της εφηβείας.

Διαβάστε Περισσότερα
ΘΗΛΑΣΜΟΣ

ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Το μητρικό γάλα αποτελεί την ιδεατή και απόλυτα τέλεια διατροφή (gold standard) για το ανθρώπινο βρέφος.

Διαβάστε Περισσότερα
ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ

ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ

Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος των παιδιών απασχολούν και προβληματίζουν γονείς και παιδιάτρους ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο.

Διαβάστε Περισσότερα
Accessibility